alone-backlit-burn-256963
alone-backlit-burn-256963
alone-backlit-burn-256963

Mărturia lui Magelon

downloadxxzfsasd (2)

Mărturia lui Magelon

     Mă numesc Tudora Magelon, am vârsta de 54 ani, locuiesc în Buzău, sunt pensionar militar, sunt căsătorit și am un băiat în vârstă de 24 ani. În câteva cuvinte, aș dori să mărturisesc felul în care Dumnezeu a lucrat în viața mea, adică cum mi S-a descoperit, cum mi-a schimbat felul de a gândi și viața în ansamblul ei. 

     Până la vârsta de 45 ani am fost ateu convins, neacceptând existența lui Dumnezeu. Au existat lucruri pe care nu mi le puteam explica sau pentru care știința nu oferea răspunsuri suficient de convingătoare, precum formarea universului, a planetelor, apariția omului și animalelor pe pământ, de ce este viață pe Pământ și pe alte planete nu, felul în care se manifestă anumite fenomene naturale și exemplele pot continua, dar în ignoranța mea, am crezut că atât eu cât și omenirea în general, nu am ajuns încă la nivelul de cunoaștere care să ne permită înțelegerea clară a acestor lucruri. Nu voiam să accept ideea că există un Creator în mâna căruia sunt toate lucrurile, un Dumnezeu plin de dragoste și îndurare care dăruiește suflare de viață și poartă de grijă fiecăruia dintre noi, având dorința sfântă de a ne mântui sufletele. În mândria mea spuneam că eu sunt cel ce îmi port de grijă mie și familiei mele, iar în egoismul meu făceam orice pentru ca eu să mă simt bine și nevoile mele să fie împlinite. Interesant lucru că am căutat răspunsuri în cărțile scrise de oameni, dar niciodată n-am căutat răspunsuri în cartea scrisă de Dumnezeu prin oameni(Biblia). Scopul vieții mele a fost să ajung cât mai sus profesional și să-mi pot satisface poftele și plăcerile sufletului, dar mărturisesc că niciopdată nu m-am simțit fericit sau bucuros, decât pentru cel mult o scurtă perioadă de timp, niciodată n-am ajuns suficient de sus profesional, niciodată n-am avut suficiente resurse materiale pentru a-mi împlini poftele și plăcerile și peste toate acestea, oricât de bine mi-ar fi mers la un moment dat, sufletul meu nu și-a găsit liniștea sau împlinirea. Am decăzut căutând soluții în alcool și țigară, în jocuri de noroc, dar toate aceste lucruri n-au făcut decât să aducă mult necaz și tulburare în viața și familia mea. Îi mulțumesc însă lui Dumnezeu că S-a îndurat într-o zi de mine și nu mi-a făcut după cum aș fi meritat. 

      Cineva mi-a zis să-L pun la încercare pe Dumnezeu și pentru aceasta să merg la o adunare a pocăiților. Am promis că mă duc și m-am dus, dar  fără a avea cel mai mic gând de pocăință, cu atât mai mult cu cât aveam păreri îndoielnice cu privire la pocăiți. Asta se întâmpla în martie 2010. Eram plin de mine și ferm convins că Dumnezeu nu mi se va descoperi pentru că nu există. Totuși mi-am zis în mintea mea că dacă există aș vrea să mi se arate. Mărturisesc că mi-a plăcut ceea ce am auzit și am văzut acolo, dar mi se părea că oamenii aceștia sunt rupți de realitate și vorbesc despre un ideal ce nu poate fi atins. Am mers de câteva ori la adunarea aceea și undeva spre sfârșitul lunii, într-o zi când mă hotărâsem să nu mai merg, s-a întâmplat ceva greu de explicat în cuvinte. La un moment dat am simțit o prezența copleșitoare (stăteam pe scaun, altfel cu siguranță m-aș fi prăbușit) și fără să fie nevoie să mă convingă cineva, cum au încercat alții de mai multe ori înainte, am știut cu toată certitudinea că Dumnezeu există, că eu sunt un păcătos care are nevoie de iertarea Lui și că El mă iubește și mă iartă dacă eu îmi predau viața în mâinile Sale. Pe loc am luat hotărârea de a-L primi pe Hristos în inima mea și din clipele acelea Dumnezeu a început să schimbe întregul meu sistem de gândire și de viețuire. Astfel, lucruri care îmi plăceau, acum, aparent inexplicabil nu-mi mai plăceau, iar altele care nu-mi plăceau acum ajunsese să-mi placă. Dumnezeu m-a eliberat de alcool, țigară (am fumat 30 de ani), jocuri de noroc, minciună și alte lucruri pe care le-am făcut și L-au necinstit, a pus în inima mea dorința de a cerceta Cuvântul Lui și m-a ajutat să înțeleg care este voia Lui pentru mine. De atunci Dumnezeu lucrează cu putere în viața și familia mea, iar eu sunt mulțumitor pentru că sunt împlinit, am pace în inimă și mă bucur împreună cu cei dragi de Domnul Isus Hristos și de mântuirea primită prin Jertfa Sa. 

     Am scris aceste câteva cuvinte cu dorința ca cei ce le vor citi să fie cercetați de Duhul Sfât și să înțeleagă că Dumnezeu este viu și lucrează în inima celor ce cred Scriptura. El iubește pe toți oamenii și dovadă este că L-a dat pe Isus Hristos să moară plătind prețul păcatelor tuturor. Totuși Cuvântul Domnului spune că nu toți oamenii vor fi mântuiți, ci numai aceia care se pocăiesc de păcatele lor și cred că Isus Hristos a plătit prețul pentru acestea prin moartea Sa. Îl rog pe Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe toți cititorii acestei mărturii și să dăruiască viață prin jertfa Domnului Isus. 

AL w sw dwdw dw daaa

downloadxxz-(1)


Strada Salvării nr. 3 Bis,
Buzău

Marți, Joi: 18:00-20:00
Duminică: 09:00-12:00, 18:00-20:00

0733188708                      contact@betleembuzau.ro