beautiful-bright-color-1185265
beautiful-bright-color-1185265
beautiful-bright-color-1185265

Despre noi

Cine suntem:

Suntem un grup de oameni obișnuiți de toate vârstele din orașul Buzău și împrejurimi. În multe privințe suntem diferiți unii de ceilalți dar ceea ce avem în comun este ceea ce contează de fapt – dragostea noastră pentru Dumnezeu care ne-a iubit întai, prin ISUS CRISTOS.

Și astfel ne-am dedicat unii altora în descoperirea și explorarea a ceea ce înseamnă să fii un discipol al lui Isus Cristos în viața de zi cu zi (cu alte cuvinte să fii un CREȘTIN). Noi am dori ca tot mai mulți oameni să descopere minunea dragostei lui Dumnezeu împreună cu noi.

Ce credem:

  • Credem și mărturisim că Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu și singura noastră autoritate.
  • Credem și mărturisim că este un Dumnezeu, Creatorul, Susținătorul și Stăpânitorul tuturor lucrurilor. În Biblie descoperim pe Dumnezeu ca Tatăl, Fiul și Duhul Sfant, cu desăvârșire una și nedesparțiți în ființa lor.
  • Credem și mărturisim că omul este creat de Dumnezeu. Prin căderea în păcat, omul a căzut sub blestem și are nevoie de mântuire.
  • Credem și mărturisim că păcatul este lipsa de conformitate față de legea morală a lui Dumnezeu într-o actiune, dispoziție sau atitudine. Toți oamenii sunt pacatoși și consecința păcatului este moartea.
  • Credem și mărturisim că mântuirea este scăparea omului de sub urmările călcării legilor divine. Omul nu se poate mântui pe sine. Mântuirea e prin harul lui Dumnezeu. Ea este un dar care ni se dă gratuit, fără sa o meritam. Faptele bune sunt roade ale mântuirii. Mijlocul de mântuire este Domnul Isus, care a fost răstignit în locul nostru și a treia zi a inviat. Un alt mijloc (cruce, taine, sfinți) nu există.

Pentru ca omul să se poata bucura de aceasta mântuire, el trebuie să indeplinească 2 condiții: pocăința și credința. Ele sunt totdeauna nedesparțite.

 Pocaința înseamnă recunoașterea păcatului, părerea de rău pentru el, părăsirea lui și mărturisirea lui în fața Domnului, adică întoarcerea la Dumnezeu;

 Credința înseamnă primirea de catre păcătos a harului divin pe care îl oferă Dumnezeu în Cristos, spre mântuire și viață vesnică.

Credem și mărturisim că Biserica Nou-Testamentală are 2 simboluri:

  • Botezul prin cufundare în apă – este simbolul înmormantării omului vechi și al învierii omului cel nou, a firii noi, pentru o altă viață;
  • Cina Domnului este simbolul morții Domnului Isus în locul nostru.

AL w sw dwdw dw daaa

downloadxxz-(1)


Strada Salvării nr. 3 Bis,
Buzău

Marți, Joi: 18:00-20:00
Duminică: 09:00-12:00, 18:00-20:00

0733188708                      contact@betleembuzau.ro